UNICEF och Don Coi skolan 20/2

När vi hade gått upp och ätit frukost var det ganska kallt ute. Vi alla gick ut och tog en gemensam Tuktuk som tog oss till UNICEF:s Laos kontor. Efter tio minuter i tuktuken så var vi framme och Simon och Emanuelle mötte upp oss vid ingången. 
Simon med ringen som viftade med handen som Beyonce
 
Simon hade en intressant föreläsning för oss om hur deras arbete fungerade i Laos och även i de andra UNICEF  länderna. Många frågor ställdes (av Alexander) och det var kul. 


Efter UNICEF besöket åkte vi först till en musikaffär där vi köpte en gitarr som vi skall lämna uppe i Boun Thai. Därefter tog våran chaufför oss tillbaka till hotellet. Och vi gick sedan och åt på en laotisk buffé resturang. Det mest laotiska vi åt var papaya sallad och det var MYCKET starkt!

En kaffe på Scandinavian Bakery senare tog vi den överbelastade tuktuken till Don Coi skolan. Där vi blev bemötta av blombuketter och glada elever.



Eleverna med blommorna gick på lektion och en lärare visade oss deras återvinnings station. Skolan arbetar med  de tre R:en, Reduce, Reuce och Recycle.



Skolans rektor kom och vi blv visade runt i klassrummen och hela skolan. Alla elever ville gärna komma och vara med på bild.

En konstnär och rektorn på den lilla teaterscenen. Konstnären hade tidigare blivit såld och fått slava bland annat på en fiskebåt. Men han rymde och rektorn hittade honom och hjälpte han vidare i livet.


En kille som är döv som är väldigt omtänksam och snäll som gav alla oss vikta pappersskjortor som han hade gjort. Han är väldigt duktig på att vika påsar och skjortor.



Flickorna på bilden satt och vävde Sofie och Johanna fick pröva att väva på en vävning. 
Sofie och Johanna-
Det var ganska svårt men tjejen hjälpte oss bra, så det var roligt. Men vävstolen var nog gjord för mindre storlekar...

Tjejerna på bilden intervjuade oss och vi  ställde Lillstugans frågor till dem. De ropade "I love you, I love you" när vi gick och de skulle cykla hem.