Intensiv dag

Enligt UNICEF finns det 49 minoritetsfolk i Laos. 59% av befolkningen är under 25 år och att det bor 6,2 miljoner människor i landet. Detta var en del vi fick lära oss när vi besökte UNICEF. De presenterade också sitt arbete i skolorna vilket innebar att få fler barn att gå till skolan. Många av dem har sysslor hemma som föräldrarna tycker är viktigare. Vi blev mycket stolta när de berättade att vi (Sverige) var den näst största bidragsgivaren i världen.

Don Coi skola, vilken underbar plats. Vi blev guidade och fick se deras fantastiska verksamhet som förrutom skola har fritidsverksamhet, vilket är unikt i Laos. Vi fick också prova på laotisk dans vilket inte är det lättaste. Man behöver vara väldigt vig så imorgon har vi alla nog träningsvärk. Tjejerna blev inspirerade och var alla sugna på att återvända som volontärer.

Kvällen avslutades hemma hos Emanuel och Fonzie. Emanuel som är svensk har varit bosatt i Laos under 10 år där han träffade sin stora kärlek Fonzie. Hon tillhör Khamufolket och de är sedan några år gifta med varandra. I nästa vecka flyttar de till Sverige och kanske de kommer på besök till skolan när våra laotiska vänner dyker upp i maj.

Imorgon besök på ett hem för gatubarn. Nu är det dags för sängen, vi är väldigt trötta efter en intensiv dag!

 
 

 

 

Kommentera här: