Fast i ett hagel- och åskoväder!

Efter fem dagar i Dadhing, det område där vi ska ha vårt utbyte, är vi helt överväldigade. Vi fick ett fantastiskt mottagande och upplevde sån glädje och kärlek från lärare och elever på de tre skolor vi besökte. Vi bodde hemma hos rektor Soraj och fick äta fantastisk nepalesisk mat. 


På väg upp till skolan Indrayani secondary school som ligger i byn Adamgath. 


Tillsammans med den föräldraförening som fanns på skolan bestående av mammor från de kringliggande byarna. 







På besök i skolan i Dol Bhanyang som ligger i mycket otillgänglig terräng på 1700m höjd. Där möttes vi av elever som övat in "Du gamla du fria" på svenska. 





Vi fick fina nepalesisk dräkter när vi skulle hem. Hit vill vi verkligen återvända. De flesta lever under enkla förhållanden men det finns ett elevvänligt förhållningssätt och ett stort intresse för utbyte. Här finns det mycket som vi med enkla medel kan hjälpa till med. T ex skulle 10kr från varje elev på Öjersjö Brunn, räcka till internet uppkoppling och abonnemang för ett år. 

Efter dessa fantastiska dagar åkte vi vidare till Pokhara, landets andra stad ligger vid sjön Phewa Thal och är omgiven av Annapurna bergen, med 7000 m höga berg. 





Där passade vi på att ta en dags trekking i Annapurnabergen. Vi har tyvärr haft lite otur med dis och bara kunnat skymta snötopparna mellan molnen. 

Idag var det tänkt att vi skulle tillbaka till Katmandou, men fastnade i ett oväder. Regnet hällde ner och övergick i hagel, åska och blixtar. Vi var inte sugna på att flyga i det vädret, och blev därför ganska nöjda när vi fick veta att flyget var inställt. Nu är vi tillbaka på hotellet och myser efter den första varma duschen på en vecka:) 

Kommentera här: